Spinach Penne (Recipe)

16. června 2011 v 11:06 | Sasha |  Misc
Zacala som pracovat na svojom projekte 25 BEFORE 25, a zacala som velmi nekomplikovanym bodom. Pre zaujimavost vam ponukam jeden z mojich novo naucenych (podotykam velmi jednoduchych, ale chutnych) receptov. Mozno sa na mojom blogu najde aspon jeden navstevnik, ktory tento post oceni.
Recept je na spenatove cestoviny (som zavisla na cestovinach) pre 4 osoby- nich extra, nic zlozite, uvarene za 30min. Recept nie je moj, mam ho z nejakeho casopisu, a trocha som si ho upravila aby sedel mojim chutiam. Zial, cestoviny som zjedla skor ako som ich stihla odfotit, takze obrazky su cisto ilustracne.

Ingrediencie:
1 balicek cestovin penne
1 hrncek smotany (v recepte bola kysla, ja som ale fanusik klasickej-takze podla chuti)
2 hrnceky cerstveho baby spenatu (ja som svoj zhanala asi 2 tyzdne)
1/2 kocky masla
4 struciky cesnaku
Eidam

Postup:
Penne si uvarime a nechame odtiect (ja nedavam do cestovin ziaden olej, namiesto toho ich poriadne umyjem studenou vodou a zarucujem vam ze sa nezlepia). Umyjeme, prip. ocistime spenat a tiez nechame odkvapkat, kym si na panvici roztopime masielko. Spenat na nom rychlo opecieme, zatvorime pokrievkou a nechame dusit kym sa vypari vsetka voda, ktoru nam spenat pusti. Osolime, okorenime, pridame roztlaceny (prip. posekany) cesnak, nasypeme do panvice nase uvarene cestoviny, a tie zalejeme smotanou. Nechame smotanu prevriet a na tanieri hotove cestoviny posypeme syrom.
V pripade, ze sa rozhodnete cestoviny vyskusat, dufam ze vam budu chutit aspon tak velmi ako mne. Ak ste poriadny masozravec a jedlo bez masa pre vas nie je poriadnym jedlom, nic vam nebrani osmazit si do cestovin maso podla vlastneho vyberu. Enjoy!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama